Jautienos apkepas su pankoliu
Bulvių ir jautienos maltinių apkepas, gardintas pankoliu ir baltu padažu
Ingredientai:
4 vnt. šaldytų „Biovela“ 100 proc. jautienos maltinių
500 g bulvių
2 vnt. didelių svogūnų
1 pankolis
3 vnt. kiaušinių
300 g 35 proc. riebumo grietinėlės
200 g fermentinio sūrio
Žiupsnelis druskos
Žiupsnelis grūstų pipirų
Gaminimas:
- Nulupkite bulves, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Pankolį ir svogūną supjaustyti juostelėmis.
- Pusę kiekio bulvių išklokite gilioje kepimo skardoje, sudėkite jautienos maltinius, susmulkintus pankolį ir svogūną, likusias bulves.
- Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais, druska ir grūstais pipirais. Gautu plakiniu užpilkite paruoštą bulvių apkepą.
- Iki 165 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apkepą kepkite 60 min. Užtarkuokite fermentinio sūrio, pakepkite dar 10 min., kol sūris išsilydys.